18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Csirkés kukoricás saláta

2020. július 11.
6.1041
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed nyári saláta, mely tökéletes ebédre vagy akár vacsorára is. Mivel lassan itt a kukorica szezonja, így ezt a szuper zöldséget használjuk.


Hozzávalók:
2 db kukorica
3 csésze alaplé
1 csésze kuszkusz
250 g csirkemell
3 szál újhagyma
3-4 evőkanál bazsalikomos pesto
kevés friss koriander
só, bors

Elkészítés:
A kukoricákat főzzük meg vízben, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Csak ezt követően vágjuk le egy éles késsel a kukoricaszemeket a csutkáról. Az alaplevet tegyük fel főni és szórjuk bele a kuszkuszt. 6-8 percig főzzük, amíg a kuszkusz magába szívja az összes folyadékot. Ezt is hagyjuk hűlni. A csirkét sóval, borssal megszórjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.

Végül ha minden alapanyag kihűlt, akkor összeállítjuk a salátát. Keverjük össze a kuszkuszt, a kukoricát, a tépett csirkemellet, a pestot, az újhagymát és az apróra vágott koriandert. Ízlés szerint lehet még cukkinit, paradicsomot vagy uborkát tenni a salátába.
nincs még hozzászólás