30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Csirkés húsgolyók

2017. december 10.
22.7490
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A húsgolyót többféle képen fel lehet használni, akár magában is fogyasztható, de tésztaételekhez is tökéletes. Most megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos húsgolyókat csirkéből.
 


Hozzávalók:
500 g darált csirkemell
5 evőkanál zsemlemorzsa
1 db vöröshagyma
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:
A csirkemellet daráljuk le, de meg lehet kérni a hentest is, hogy gyorsan darálja le nekünk. Ezután adjuk a húshoz az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Mehet hozzá a tojás és egy evőkanál zsemlemorzsa és a fűszerek. A petrezselymet apróra vágva adjuk hozzá. Alaposan dolgozzuk össze a masszát és adjunk mellé még néhány kanál zsemlemorzsát.

Formáljunk kisebb gombócokat, majd tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. Kicsit locsoljuk meg olajjal a gombócokat, majd előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük őket. Félidőben forgassuk át az összes golyót.
2 hozzászólás

Zita.Péter

8 éve, 1 hónapja és 19 napja

Tuti jó az íze, de megkóstolnám.

válasz erre

krisztike

8 éve, 1 hónapja és 19 napja

Csirkehúsból még sosem csináltam húsgolyót.

válasz erre