22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Csirkés, fetás tészta

2019. január 10.
8.3571
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon könnyen összedobható tészta étel, mely nagyon laktató. A feta nagyon jól feldobja az ételt és az ízeket, ráadásul kevesebb benne a kalória és egészségesebb, mint más sajtok.
 


Hozzávalók:
250 g tészta
250 g csirkemell
200 g gomba
150 g koktélparadicsom
100 g feta sajt
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál rozmaring
só, bors

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon főzzük ki bő, sós vízben. Közben a csirkemellet locsoljuk meg kevés olajjal, majd szórjuk meg sóval és borssal. Egy forró serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat és az apróra vágott fokhagymát dobjuk rá. Ha elkezd pirulni a fokhagyma, adjuk hozzá a kockára vágott csirkemellet és kezdjük el sütni. Közben a gombát is vágjuk össze és adjuk a húshoz.

A megfőtt tésztát szűrjük le és keverjük hozzá a kockára vágott paradicsomot és a fetát. Ha megsült a csirkemell és a gomba is, akkor adjuk azt is a tésztához. Ízesítsünk még rozmaringgal és bazsalikommal és forgassuk össze az egészet. Ízlés szerint lehet egy kis olívabogyót is tenni.
1 hozzászólás

bettike

6 éve, 11 hónapja és 14 napja

Az ilyet nagyon szeretem.

válasz erre