16 °C
enyhe eső
2025. május 15., csütörtök
Zsófia, Szonja

Csirkés burrito

2014. március 05.
4.7771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ezen a héten mexikói ételek receptjeit olvashatjátok. A mai az egyik legelterjedtebb mexikói-amerikai finomság, a burrito elkészítését olvashatjátok. A burrito hasonló a tortilla tekercshez, azonban tartalmi különbségek vannak közöttük.


Hozzávalók:

A tésztához:
6 dkg finomliszt
6 dkg kukoricaliszt
1/2 kiskanál só
1/2 kiskanál sütőpor
25 ml olívaolaj
1,5 dl langyos víz

Töltelékhez:
fél sült csirkemell
fél doboz vörösbab konzerv
1 közepes sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 dl sűrített paradicsom
1 evőkanál chiliszósz
só, bors
1 paradicsom
1 paprika
1 kis darab uborka
2 szál újhagyma

Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez egy tálban összekeverem a két féle lisztet, majd hozzá adom a sót, a sütőport és az olívaolajat. A vizet fokozatosan adom hozzá, miközben keverem össze. Addig keverem, amíg ruganyos tésztát nem kapok.

Ezt követően 4 részre osztom a tésztát és pingpong labdánál kicsit nagyobb gombócokat gyúrok. A keverőtálat belisztezem, majd belerakom a gombócokat és lefedve körülbelül fél órát pihentetem.

Közben készítsük el a tölteléket. Ehhez a vöröshagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott sárgarépát is. Egy kevés vízzel felöntöm és így párolom tovább. Ha már puha a répa, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és felöntjük a sűrített paradicsommal. Fűszerezzük és néhány percig forraljuk együtt.

A paradicsomot, paprikát és az uborkát feldaraboljuk, de csak akkor adjuk a töltelékhez, ha már a tésztába töltjük.

A pihentetést követően a tésztagombócokat egy lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Egy nagyméretű serpenyőbe egy evőkanál olívaolajat teszek és 2-2 perc alatt, nagy lángon megsütöm a tészta mindkét oldalát.

Amint kész a tészta, már tölthetjük is a szósszal, és tekerhetjük fel. Addig dolgozzunk, amíg a tészta meleg, mert ha kihűl, akkor megkeményedik és könnyen eltörik.
tortilla tekercshez, azonban tartalmi különbségek vannak közöttük. '>
6 hozzászólás

fantis6

11 éve, 11 hónapja és 14 napja

nem gyakran eszem, de azért kedvelem a mexikói konyhát mosolygó smiley

válasz erre

marco

12 éve, 2 hónapja

Nem sokszor ettem, de a mexikói kaja és a csípős dolgok nálam nagyon mennek, úgyhogy jöhet minden mennyiségben!mosolygó smiley

válasz erre

zsebibaba

12 éve, 2 hónapja

Ha a csípőset kihagyom belőle, akkor már jó is lesz! mosolygó smiley

válasz erre

leoni

12 éve, 2 hónapja

Na megtudtam végre hogy készül!mosolygó smiley Szeretem de nem csináltam. Még.mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

12 éve, 2 hónapja

Nyami. Szeretem!mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

12 éve, 2 hónapja és 1 napja

Hmm de gusztán néz ki! mosolygó smiley

válasz erre