Hozzávalók:
A tésztához:
6 dkg finomliszt
6 dkg kukoricaliszt
1/2 kiskanál só
1/2 kiskanál sütőpor
25 ml olívaolaj
1,5 dl langyos víz
Töltelékhez:
fél sült csirkemell
fél doboz vörösbab konzerv
1 közepes sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 dl sűrített paradicsom
1 evőkanál chiliszósz
só, bors
1 paradicsom
1 paprika
1 kis darab uborka
2 szál újhagyma
Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez egy tálban összekeverem a két féle lisztet, majd hozzá adom a sót, a sütőport és az olívaolajat. A vizet fokozatosan adom hozzá, miközben keverem össze. Addig keverem, amíg ruganyos tésztát nem kapok.
Ezt követően 4 részre osztom a tésztát és pingpong labdánál kicsit nagyobb gombócokat gyúrok. A keverőtálat belisztezem, majd belerakom a gombócokat és lefedve körülbelül fél órát pihentetem.
Közben készítsük el a tölteléket. Ehhez a vöröshagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott sárgarépát is. Egy kevés vízzel felöntöm és így párolom tovább. Ha már puha a répa, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és felöntjük a sűrített paradicsommal. Fűszerezzük és néhány percig forraljuk együtt.
A paradicsomot, paprikát és az uborkát feldaraboljuk, de csak akkor adjuk a töltelékhez, ha már a tésztába töltjük.
A pihentetést követően a tésztagombócokat egy lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Egy nagyméretű serpenyőbe egy evőkanál olívaolajat teszek és 2-2 perc alatt, nagy lángon megsütöm a tészta mindkét oldalát.
Amint kész a tészta, már tölthetjük is a szósszal, és tekerhetjük fel. Addig dolgozzunk, amíg a tészta meleg, mert ha kihűl, akkor megkeményedik és könnyen eltörik.