Hozzávalók:
250 g csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g bulgur
5 evőkanál sűrített paradicsom
3 csipet oregánó
3 csipet bazsalikom
só, bors
350 ml víz
petrezselyemzöld
Elkészítés:
Először a csirkét megmossuk és kisebb kockákra vágjuk, majd megsózzuk és borsozzuk. Kevés olívaolajon pirítsuk meg a csirkét és tegyük félre. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd ugyan abban a serpenyőben üvegesre pirítjuk.
Ha a hagyma kész, akkor adjuk hozzá a bulgurt, a bazsalikomot, az oregánót és a sűrített paradicsomot. Öntsük fel a vízzel és 5 percig lefedjük, alacsony lángon főzzük. Ha kész, akkor elzárjuk a lángot és hagyjuk, hogy megszívja magát a bulgur.
Végül a húst belekeverjük a bulgurba és visszatesszük 5 percre, hogy összefőjenek az ízek. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.