22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Csirkemell sajtos-kukoricapelyhes bundában

2019. szeptember 20.
12.3561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes csirke étel, amit imádni fog az egész család. A klasszikus bunda helyett egy egészen különleges panírral készül ez az étel, amitől még ropogósabb és ízletesebb lesz a csirke.
 


Hozzávalók:
400 g csirkemell
só, bors
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál tejföl
200 g kukoricapehely
50 g sajt
100 g zabpehelyliszt
2 db tojás

Elkészítés:
A csirkemellet mossuk meg, majd kisebb drabokra vágjuk össze. Egy tálba dobjuk bele, majd szórjuk meg sóval, borssal és mehet rá a zúzott fokhagyma, tejföl. Összeforgatjuk az egészet és egy órára a hűtőbe tesszük. A kukoricapelyhet és a sajtot egy aprítóba tesszük és kissé összeaprítjuk.

Végül jöhet a panírozás. Először lisztbe, majd a felvert tojásokba és a zabpelyhes keverékbe forgatjuk. A bepanírozott csirkéket egy tepsire rakjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 45 perc alatt megsütjük. Félidőben forgassunk a csirkéken egyet.
1 hozzászólás

Gizus

6 éve, 2 hónapja és 13 napja

Ez tényleg jól hangzik.

válasz erre