Hozzávalók:
400 g csirkemell
só, bors
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál tejföl
200 g kukoricapehely
50 g sajt
100 g zabpehelyliszt
2 db tojás
Elkészítés:
A csirkemellet mossuk meg, majd kisebb drabokra vágjuk össze. Egy tálba dobjuk bele, majd szórjuk meg sóval, borssal és mehet rá a zúzott fokhagyma, tejföl. Összeforgatjuk az egészet és egy órára a hűtőbe tesszük. A kukoricapelyhet és a sajtot egy aprítóba tesszük és kissé összeaprítjuk.
Végül jöhet a panírozás. Először lisztbe, majd a felvert tojásokba és a zabpelyhes keverékbe forgatjuk. A bepanírozott csirkéket egy tepsire rakjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 45 perc alatt megsütjük. Félidőben forgassunk a csirkéken egyet.