16 °C
borús égbolt
2025. április 25., péntek
Márk

Csirkemell pörkölt

2016. december 03.
12.3461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy picit egészségesebb pörkölt lesz, ugyanis a csirkemellből készült pörkölt íze ugyan olyan, mint a rendesé, mégis kevesebb a kalória benne. Szinte ugyan úgy kell elkészíteni, mint bármelyik pörköltet, csak a hús más.


Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
4 evőkanál étolaj
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csapott mokkáskanál só
3 csipet fehérbors
fél mokkáskanál köménymag
1 evőkanál pirospaprika
1 dl víz
fél paradicsom
fél paprika
1 db babérlevél

Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk nagyon apróra. A húst kisebb kockákra vágjuk. Az olajon egészen puhára pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd adunk hozzá sót és borsot. Picit lehúzzuk a tűzről és mehet bele a fűszerpaprika, valamint a víz. Összekeverjük és ebbe az alapba tegyük a húst.

A többi fűszert és zöldséget dobjuk a pörköltbe, majd alacsony lángon főzzük puhára a húst. Ha túl kevés a szaft, tegyünk alá még vizet, ha pedig túl sok lenne, akkor magasabb lángon főzzük a végén. Tésztával, nokedlivel vagy más körettel tálaljuk.
2 hozzászólás

Minoni

9 éve, 1 hónapja és 12 napja

Azért a rendes pörinél nincs jobb. mosolygó smiley De ez is jó.

válasz erre

Enci

9 éve, 1 hónapja és 12 napja

Ha már unjuk a sült csirkemellet akkor szoktam néha ilyet főzni. mosolygó smiley

válasz erre