Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
4 evőkanál étolaj
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csapott mokkáskanál só
3 csipet fehérbors
fél mokkáskanál köménymag
1 evőkanál pirospaprika
1 dl víz
fél paradicsom
fél paprika
1 db babérlevél
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk nagyon apróra. A húst kisebb kockákra vágjuk. Az olajon egészen puhára pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd adunk hozzá sót és borsot. Picit lehúzzuk a tűzről és mehet bele a fűszerpaprika, valamint a víz. Összekeverjük és ebbe az alapba tegyük a húst.
A többi fűszert és zöldséget dobjuk a pörköltbe, majd alacsony lángon főzzük puhára a húst. Ha túl kevés a szaft, tegyünk alá még vizet, ha pedig túl sok lenne, akkor magasabb lángon főzzük a végén. Tésztával, nokedlivel vagy más körettel tálaljuk.