27 °C
tiszta égbolt
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Csirkemáj krém

2016. október 13.
6.2263
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy könnyed és krémes csirkemájas krém receptet hoztunk mára, melyet vacsorára, de előételként is fogyaszthatunk. Könnyen elkészíthető és nagyon ízletes, akár vendégváró falatkákat is készíthetünk belőle.


Hozzávalók:
8 evőkanál vaj
2 közepes mogyoróhagyma
250 g csirkemáj
1 evőkanál friss kakukkfű
3 evőkanál tejszín
só ízlés

Elkészítés:
4 evőkanál vajon pároljuk puhára a kockákra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a májat is. Fűszerezzünk a kakukkfűvel. Addig süssük alacsony lángon, míg egy kis színt kap, de belül még lágy és omlós marad, körülbelül 5 perc.

Vegyük le a tűzről a csirkemájat, majd tegyük egy turmixgépbe a többi vajjal és a tejszínnel együtt. Turmixoljuk krémesre. Adjunk hozzá sót és fűszert ha még szükséges. Végül kihűtjük és üvegbe rakjuk felhasználásig.
2 hozzászólás

Lili

9 éve, 4 hónapja és 20 napja

Jó recept.

válasz erre

Zita.Péter

9 éve, 4 hónapja és 20 napja

Tisztára mint egy májkrém. mosolygó smiley

válasz erre