18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Csípős kukoricaleves

2021. augusztus 13.
73.0091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel itt a kukorica szezonja, ezért ma mutatunk egy egyszerű és könnyen elkészíthető, fűszeres leves receptet. Ha kedveljük a csípős ízeket, akkor ezt is egészen biztosan kedvelni fogjuk.


Hozzávalók:
500 g főtt kukorica
2-3 evőkanál olaj
200 g füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
kis csokor petrezselyem
1-2 db chili paprika
1,5 l húsleves
5 dl tejszín

1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
A szalonnát vágjuk össze, majd kevés olajon kezdjük el üvegesre pirítani. Ezt követően adjuk hozzá az összevágott hagymát és pároljuk tovább. Ha már puha a hagyma, akkor a vágott petrezselymet, a kukoricaszemeket és a chilit. Öntsük fel a húslevessel és a tejszínnel, majd ízesítsük sóval.

Főzzük addig, míg minden megpuhul, végül a keményítőt egy kevés vízzel és levessel elkeverjük, majd besűrítjük vele a levest. Végül lehet is tálalni.
1 hozzászólás

Hampster

3 éve, 5 napja

Csípősen minden jobb.

válasz erre