Hozzávalók:
12 db csirkeszárny
erős pista
1 db hosszú erőspaprika
2-3 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
Mossuk meg a csirkeszárnyakat és az esetlegesen rajta maradt tollakat távolítsuk el.
Egy tálba tegyük bele az erős pistánkból körülbelül 5-6 evőkanálnyit, ha nem lenne elég, akkor tehetünk bele többet. Vágjuk össze apróra a zöldpaprikát, majd dobjuk bele az erős pistába. Öntsük bele az olívaolajat és keverjük össze a szószunkat. Ízlés szerint egy-egy csipet sót és borsot tegyünk a szószba.
Fél órára tegyük be a hűtőbe a szárnyakat, hogy az ízek összeérjenek. Akár 1 éjszakára is betehetjük a hűtőbe pihenni. Ezután a megtisztított csirkeszárnyakat beleforgatjuk a szószunkba úgy, hogy a húsokat mindenhol érje szósz.
A csirkeszárnyakat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 180°C-on, 45 percig sütjük. A szárnyak könnyen odaéghetnek, figyeljünk oda!
Tipp:
Ha bírjuk a nagyon csípőset, akkor erőspaprika helyett használhatunk jalapeno paprikát is, illetve chili paprikát, de csak óvatosan, nehogy túlságosan erősre sikeredjen!