27 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Csicsóka krémleves

2015. február 09.
2.2803
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed krémleves ismét, méghozzá csicsókából. A csicsókának rengeteg felhasználási lehetősége van, melyből most egyet megmutatunk.


Hozzávalók:
500 g csicsóka
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
500 ml alaplé
200 ml tejszín
só, bors

Elkészítés:
Mivel a csicsóka nagyon hasonlít a burgonyához, ezért ugyan úgy kell vele bánni. Pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra. A hagymát vágjuk apróra és fonnyasszuk meg a kevés olajon, majd adjuk hozzá a csicsókát is és pároljuk egy picit.

Ezt követően öntsük fel az alaplével és sóval, borssal ízesítünk. 20 percig főzzük, míg a csicsóka megpuhul. Majd vegyük le a tűzről és turmixoljuk krémessé a levest. Végül hozzáadjuk a tejszínt és újraforralásig főzzük.
5 hozzászólás

Enci

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Finom lehet. mosolygó smiley

válasz erre

bonita

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Izgalmasan hangzik. Csicsókát nem is nagyon látok a boltokban.

válasz erre

baboka

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Nagyon egészséges és finom.

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Érdekes, én sem nagyon ettem még csicsókát. mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Érdekes, szerintem még nem ettem csicsókát soha. Ki kell próbálnom.

válasz erre