Hozzávalók:
300 g tagliatelle
50 g vaj
100 g spenót
300 g csicseriborsó konzerv
3 gerezd fokhagyma
1 db citrom
2 evőkanál méz
só, bors
egy csokor petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon főzzük ki bő sós forró vízben. Közben elkészítjük a mártást. Ehhez egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a megmosott spenótot és az apróra vágott fokhagymát. A csicseriborsót közben jól öblítsük át és csepegtessük le. Ha megfonnyadt és kicsit megpirult a fokhagyma, akkor mehet bele a csicseriborsó és pici összeforgatás után le is vesszük a tűzhelyről.
Hozzáadjuk a fél citrom levét, a mézet és sóval, borssal ízesítjük. A megfőtt tésztát keverjük a mártáshoz és tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. De egy kevés lila hagymát is adhatunk hozzá.