Hozzávalók:
425 g csicseriborsó
1 db kisebb cukkini
1 db kisebb répa
1 kis fej hagyma
fél evőkanál olasz fűszer
1 teáskanál só
1-2 gerezd fokhagyma
kevés fekete bors
1/4 teáskanál fűszerpaprika
2 db tojás
1 teáskanál olívaolaj
1/2 csésze zsemlemorzsa
Elkészítés:
A cukkinit és a répát reszeljük le, majd nyomkodjuk ki belőle a nedvességet. Ezt követően a csicseriborsót csepegtessük le, a hagymát vágjuk apróra. Egy robotgépbe tegyük bele az összes hozzávalót, a fűszereket és a zöldségeket, majd turmixoljuk össze az egészet.
Hevítsünk fel olajat, majd egy kanál segítségével szaggassunk kisebb adagokat a masszából és süssük ki őket az olajban. Érdemes a nuggetseket még egy kevés zsemlemorzsában megforgatni sütés előtt, hogy még ropogósabbak legyenek.