Mai receptünk egy vegán tészta, ugyanis ehhez nincs szükség tojásra. Szinte bármivel lehet elkészítés után fogyasztani ezt a gnocchit, akár egy kis sima paradicsomszósszal is.
Hozzávalók:
240 g csicseriborsó konzerv
2 evőkanál csicseriborsóliszt
2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
1 evőkanál finomliszt
ízlés szerint só
Elkészítés:
A csicseriborsót szűrjük le, majd dobjuk egy aprítóba és krémes állagúra aprítjuk. Ennek hiányában egy villával is összetörhetjük és krémesíthetjük. Ezután hozzáadjuk a liszteket és a sót, majd összegyúrjuk az egészet. Fontos, hogy ne legyen túl száraz, de túl nedves se a tészta. Tegyük folpackba és pihentessük 15-20 percet.
Végül a tésztából hosszabb rudakat formázunk lisztezett felületen, és egy késsel gnocchikat vágunk belőle. Ezután már lehet is sós vízben kifőzni néhány perc alatt a friss tésztát.