Egy könnyed, frissítő saláta szinte minden főételhez nagyon jól passzol, ráadásul így a napi zöldség szükségeltünket is fedezni tudjuk. Készítsünk finom csicseriborsó salátát, amit akár magában is elfogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
2 doboz csicseriborsó konzerv
1 fej lila hagyma
6 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
fél csokor petrezselyem zöld
fél teáskanál só
pici fekete bors
pici cukor
Elkészítés:
A hagymát vágjuk vékonyabb szeletekre és szedjük őket szálaira. Dobjuk egy nagyobb tálba. A csicseriborsót szűrjük le és keverjük a hagymához. A pertezselymet ízlés szerint vágjuk össze és szórjuk rá a csicseriborsóra. Az olajat, a citromleves és a fűszereket keverjük össze, majd locsoljuk le vele a salátát. Ezután tegyük hűtőbe néhány órára, hogy jól összeérjenek az ízek.