22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Csicseriborsó krémleves

2016. augusztus 03.
4.6031
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Krémlevesekből sosem elég, ezért is hoztunk egy újabb szuper receptet. Könnyen elkészíthető, hamar készen is van, ráadásul nagyon egészséges. Bár diéta során vigyázni kell vele, mivel a borsó félék családjába tartozik, így magas a kalóriatartalma.
 


Hozzávalók:
250 g csicseriborsó
3 db babérlevél
1 l víz
2 teáskanál só
3 csipet bors
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál ételízesítő
4 gerezd fokhagyma
150 g natúr joghurt

Elkészítés:
Ha száraz csicseriborsót használunk, akkor előtte való este áztassuk be hideg vízbe. Másnap leöntjük róla a vizet és feltesszük főni 1 l vízzel, valamint a babérlevéllel és a fűszerekkel együtt. Adjuk hozzá a fokhagymát is, majd alacsony lángon lassan puhára főzzük.

Ha megpuhult, levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Végül beleöntjük a joghurtot és összefőzzük az egészet.
2 hozzászólás

Cynthia

9 éve, 7 hónapja és 8 napja

Jól néz ki, de nem mondom, hogy nyami röhögő smiley

válasz erre

Sonci

9 éve, 7 hónapja és 8 napja

Hmm de ízletesnek tűnik mosolygó smiley

válasz erre