Ha könnyed és egyszerű vasárnapi ebédet szeretnénk, akkor készítsünk csicseriborsó főzeléket. Hamar elkészül és nagyon finom, egészséges. A gyerekeknek is érdemes adni, mivel könnyű emészteni és hamar eltelíti a gyomrot.
Hozzávalók:
250 g csicseriborsó
5 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 csapott evőkanál só
3 csipet fehér bors
50 ml tejföl
250 ml főzőtejszín
3 púpozott evőkanál búzaliszt
Elkészítés:
A száraz csicseriborsót előző este hideg vízbe áztatjuk. Ha nem szárazat használunk, akkor azonnal lehet felhasználni. Másnap feltesszük főni friss vízben egy lábosban. Annyi vizet tegyünk rá, hogy alaposan ellepje. Hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet és a fokhagymát, majd felforraljuk és puhára főzzük.
Ha megpuhult a borsó, akkor összekeverjük a lisztet, tejszínt és tejfölt, adunk egy kevés főzővizet a keverékbe és besűrűsítjük vele a csicseriborsót. Végül pár perc főzés után már tálalhatjuk is.