17 °C
borús égbolt
2024. május 22., szerda
Júlia, Rita

Csicseriborsó főzelék

2016. október 02.
20.6901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha könnyed és egyszerű vasárnapi ebédet szeretnénk, akkor készítsünk csicseriborsó főzeléket. Hamar elkészül és nagyon finom, egészséges. A gyerekeknek is érdemes adni, mivel könnyű emészteni és hamar eltelíti a gyomrot.


Hozzávalók:
250 g csicseriborsó
5 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 csapott evőkanál só
3 csipet fehér bors
50 ml tejföl
250 ml főzőtejszín
3 púpozott evőkanál búzaliszt

Elkészítés:
A száraz csicseriborsót előző este hideg vízbe áztatjuk. Ha nem szárazat használunk, akkor azonnal lehet felhasználni. Másnap feltesszük főni friss vízben egy lábosban. Annyi vizet tegyünk rá, hogy alaposan ellepje. Hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet és a fokhagymát, majd felforraljuk és puhára főzzük.

Ha megpuhult a borsó, akkor összekeverjük a lisztet, tejszínt és tejfölt, adunk egy kevés főzővizet a keverékbe és besűrűsítjük vele a csicseriborsót. Végül pár perc főzés után már tálalhatjuk is.
2 hozzászólás

zitucska

8 éve, 3 hónapja és 16 napja

Nem vagyok nagy főzelékes. mosolygó smiley

válasz erre

leoni

8 éve, 3 hónapja és 16 napja

Ha valaki szereti..

válasz erre