7 °C
borús égbolt
2024. december 10., kedd
Judit

Csevapcsicsa

2016. június 10.
4.9921
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Itt a hétvége, ismét lehet grillezni, éppen ezért mai receptünk a klasszikus csevapcsicsa lesz, amit sokan szeretnek nyáron grillezni. Elkészítése igen egyszerű, érdemes faszénen elkészíteni.


Hozzávalók:
300 g darált marhahús
300 g darált sertéshús
100 g hagyma
1/2 teáskanál szódabikarbóna
só, bors
1 dl szénsavas ásványvíz
1 teáskanál pirospaprika

Elkészítés:
A kétféle darált húst össze kell keverni az ásványvízzel, valamint a lereszelt hagymával. Ehhez adjuk a fűszereket ízlés szerint. Alaposan összedolgozzuk a húskeveréket. A masszából vizes kézzel ujjnyi vastagságú rudakat formázunk és hagyjuk egy órát pihenni.

Végül faszénen vagy serpenyőben kisütjük. Friss salátával tálaljuk.
4 hozzászólás

moni1294

9 éve, 2 hónapja és 24 napja

Szeretem. mosolygó smiley

válasz erre

monyó

9 éve, 2 hónapja és 24 napja

De rég ettem! Imádom! mosolygó smiley

válasz erre

Edit90

9 éve, 2 hónapja és 24 napja

Jó fűszeresen a legjobb.

válasz erre

Móni

9 éve, 2 hónapja és 24 napja

Eddig csak előre elkészített csevapcsicsat csináltam. De ez biztos jobb.

válasz erre