Hozzávalók:
5 tojás
27 dkg cukor
14 dkg liszt
4 dkg kakaó
1 teáskanál sütőpor
50 dkg cseresznye
75 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatinpor
400 ml tejszín
1 csomag cukormázpor
220 ml cseresznyelé
Elkészítés:
Első lépésként a tojásokat keverjük habosra 15 dkg cukorral. Ezután adagoljuk folyamatosan hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Jól összekeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 190 fokon, 15 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, akkor vegyük ki a formából és tegyük félre amíg kihűl. A cseresznyét magozzuk ki és szórjuk meg 40 g porcukorral és pihentessük 10 percig. Közben készítsük el a túrós réteget.
A túrót keverjük össze a vaníliás cukorral, a tejszínnel és a 80 g cukrot. Jól keverjük össze, majd a zselatinport is elkészítjük és hozzáadjuk a túrós réteghez. Megkenjük vele a kihűlt tésztát.
A cseresznyelét elkezdjük melegíteni, amikor már langyos, hozzákeverjük a cukormázat és összeforraljuk. Ha kész, akkor levesszük a tűzről és megvárjuk, míg langyosra hűl, majd belekeverjük a cseresznyéket.
Végül ráöntjük a cseresznyés szószt a túrókrémre és 1-1,5 órára hűtőbe rakjuk.