Hozzávalók:
500 g liszt
100 g vaj
2,5 dl tej
25 g élesztő
50 g cukor
1 csipet só
400 g cseresznye
2 evőkanál cukor
2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tejet langyosítsük fel, majd mehet bele egy kisebb kanál cukor és az élesztő, amit hagyjunk felfutni. Ezután a lisztet átszitáljuk, hozzáasjuk a csipet sót, az olvasztott vajat, a maradék cukrot és a felfutott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, majd ha már elválik az edény falától a tészta, akkor félre tesszük kelni. Közben a cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki.
Ha a tészta megkelt, akkor kinyújtjuk 2 cm vastagságúra. Megszórjuk a cseresznyével és a 2 evőkanál cukorral és zsemlemorzsával. Tekerjük fel óvatosan a tésztát, majd 2-3 cm vastagon felszeleteljük. Tegyük tepsire és hagyjuk ismét kelni egy fél órát. Ezután megkenjük egy felvert tojással és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.