Hozzávalók:
150 g liszt
100 g porcukor
fél csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja
2 tojás
100 g natúr joghurt
100 g sütőmargarin
300 g cseresznye
50 g kristálycukor
Elkészítés:
Először készítsük el a tésztát. Ehhez a lisztet keverjük össze a porcukorral, a sütőporral és a reszelt citrom héjjal. Ezt követően adjuk hozzá a tojásokat, a joghurtot és az olvasztott margarint. Szép sima tésztát keverünk belőle.
Egy piteformát kikenünk liszttel és margarinnal, majd a tészta háromnegyedét beletesszük. Ezután elkészítjük a cseresznyés tölteléket. A cseresznyét magozzuk ki, majd a kristálycukrot karamellizáljuk és 0,3 dl vízzel felöntjük és szirupot főzünk belőle. A cseresznyeszemeket megfuttatjuk benne.
Leszűrjük a cseresznyét és ráöntjük a tésztára. A megmaradt tésztát vágjuk csíkokra egy derelyevágóval és rácsozzuk be vele a piténket. Előmelegített sütőben, 170 fokon körülbelül fél óráig sütjük. Félig kihűlve tálaljuk.