11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 03., vasárnap
Kornélia

Cseresznyés pite

2014. június 08.
2.5911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy gyümölcsös pite, melyet hamar elkészíthetünk és isteni finom. Ha van otthon cseresznyénk és meggyünk is, akkor akár mixelhetjük is a két gyümölcsöt. Esetleg epret is tehetünk hozzá.


Hozzávalók:
150 g liszt
100 g porcukor
fél csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja
2 tojás
100 g natúr joghurt
100 g sütőmargarin
300 g cseresznye
50 g kristálycukor

Elkészítés:
Először készítsük el a tésztát. Ehhez a lisztet keverjük össze a porcukorral, a sütőporral és a reszelt citrom héjjal. Ezt követően adjuk hozzá a tojásokat, a joghurtot és az olvasztott margarint. Szép sima tésztát keverünk belőle.

Egy piteformát kikenünk liszttel és margarinnal, majd a tészta háromnegyedét beletesszük. Ezután elkészítjük a cseresznyés tölteléket. A cseresznyét magozzuk ki, majd a kristálycukrot karamellizáljuk és 0,3 dl vízzel felöntjük és szirupot főzünk belőle. A cseresznyeszemeket megfuttatjuk benne.

Leszűrjük a cseresznyét és ráöntjük a tésztára. A megmaradt tésztát vágjuk csíkokra egy derelyevágóval és rácsozzuk be vele a piténket. Előmelegített sütőben, 170 fokon körülbelül fél óráig sütjük. Félig kihűlve tálaljuk.
4 hozzászólás

Pocok

10 éve, 7 hónapja

Jól néz ki.

válasz erre

csillucs

10 éve, 7 hónapja

Juj de jooo. Megyek és szedek cserkót és már csinálom is. mosolygó smiley

válasz erre

mokus84

10 éve, 7 hónapja

Talán annyira ez nem is hízlalós ahogy nézem...

válasz erre

leoni

10 éve, 7 hónapja

Mennyi mindent lehet azért cseresznyéből is csinálni!mosolygó smiley Én eddig ezt csak meggyesben tudtam elképzelni de nem lehet rossz ez sem!

válasz erre