Hozzávalók:
12 db csirkecomb
3 teáskanál chili por
1 teáskanál füstölt paprika
só, fekete bors
2 evőkanál repceolaj
fél hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
2 db narancs leve
1/2 citrom leve
1 csésze ketchup
150 g fagyasztott cseresznye
1/2 csésze víz
olívaolaj
Elkészítés:
Egy tálban keverjünk össze 2 evőkanál chili port, fél-fél teáskanál sót és borsot és a paprikát. Szórjuk meg alaposan a fűszerkeverékkel a csirkecombokat és hagyjuk állni őket akár egy éjszakát is. A szósz elkészítéséhez vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. A repceolajon kezdjük el párolni őket, majd ha már puha, adjuk hozzá a maradék chili port és a paradicsompürét.
Ezt követően lejjebb vesszük a gázt és hozzákeverjük a többi hozzávalót is. Alacsony lángon fél órán át főzzük, míg jól összeáll a szósz, majd turmixgéppel egészen simára turmixoljuk. Ezután egy grill serpenyőt kenjünk ki olívaolajjal és süssük meg a csirkecombokat, majd mielőtt kész lenne kenjük meg a BBQ szósszal és további 5 percig süssük, hogy jó ropogós legyen a hús.