20 °C
erős felhőzet
2025. június 17., kedd
Laura, Alida

Cseresznyés BBQ csirkecombok

2017. február 03.
8.6271
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Sokan kedvelik a barbecue ízesítésű csirkét, azonban fel lehet dobni a sima BBQ is például cseresznyével. Ha tettünk el a fagyasztóba egy kis cseresznyét, akkor könnyedén elkészíthetjük ezt az isteni csirkecombos receptet.
 


Hozzávalók:
12 db csirkecomb
3 teáskanál chili por
1 teáskanál füstölt paprika
só, fekete bors
2 evőkanál repceolaj
fél hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
2 db narancs leve
1/2 citrom leve
1 csésze ketchup
150 g fagyasztott cseresznye
1/2 csésze víz
olívaolaj

Elkészítés:
Egy tálban keverjünk össze 2 evőkanál chili port, fél-fél teáskanál sót és borsot és a paprikát. Szórjuk meg alaposan a fűszerkeverékkel a csirkecombokat és hagyjuk állni őket akár egy éjszakát is. A szósz elkészítéséhez vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. A repceolajon kezdjük el párolni őket, majd ha már puha, adjuk hozzá a maradék chili port és a paradicsompürét.

Ezt követően lejjebb vesszük a gázt és hozzákeverjük a többi hozzávalót is. Alacsony lángon fél órán át főzzük, míg jól összeáll a szósz, majd turmixgéppel egészen simára turmixoljuk. Ezután egy grill serpenyőt kenjünk ki olívaolajjal és süssük meg a csirkecombokat, majd mielőtt kész lenne kenjük meg a BBQ szósszal és további 5 percig süssük, hogy jó ropogós legyen a hús.
3 hozzászólás

Pocok

9 éve, 1 hónapja és 2 napja

Cseresznye??? Sima bbq a legjobb.

válasz erre

Cynthia

9 éve, 1 hónapja és 3 napja

Érdekes ez a cseresznyés bbq.

válasz erre

csillucs

9 éve, 1 hónapja és 3 napja

Na ezt kipróbálom. Ilyenről még nem hallottam és imádjuk a bbq.

válasz erre