22 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Cseresznyeleves

2014. június 07.
2.6811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nyári, hideg, gyümölcsös leves. Könnyen elkészíthetjük, akár előző nap is. A cseresznye rengeteg vitamint tartalmaz és nagyon jó a szívre, valamint az erekre.
 


Hozzávalók:
fél kg cseresznye
1-1,5 liter víz
2 evőkanál kristálycukor
2 csipetnyi só
3 db szegfűszeg
egy ág menta
1 db citrom
2 dl folyékony tejszín

Elkészítés:
A cseresznyét mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk félbe. A vizet feltesszük forrni. Ha már forr a víz, akkor beletesszük a cukrot, a szegfűszeget, a citrom reszelt héját és a sót. Ezután a cseresznyét is beletesszük a forrásban lévő vízbe és 2 percig főzzük.

Ezután beletesszük a mentaágat, és levesszük a tűzről. Hogy minél előbb lehűljön, hideg vízbe tesszük a lábost. Ha már kihűlt, akkor 1 órára a hűtőbe rakjuk.

Végül kivesszük a hideg levesből a mentaágat és a citromhéj nagy részét. Belefacsarjuk a citrom levét, majd óvatosan hozzáadjuk a tejszínt. Ettől lesz sűrű és selymes. Tálaláskor mentával és néhány egész szem cseresznyével díszítjük.
4 hozzászólás

eperjam

11 éve, 11 hónapja és 13 napja

Bár nem eperröhögő smiley de nagyon klassz recept. Ment a könyvjelzők közé!mosolygó smiley

válasz erre

Pillangó

11 éve, 11 hónapja és 13 napja

Nagyon jó recept.

válasz erre

Minoni

11 éve, 11 hónapja és 13 napja

Nagyon szeretem. Tulajdonképpen mindenféle gyümölcslevest szeretek.mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

11 éve, 11 hónapja és 13 napja

A meggylevest jobban szeretem. mosolygó smiley

válasz erre