27 °C
szórványos felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Cseresznyeleves

2014. június 07.
2.6881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nyári, hideg, gyümölcsös leves. Könnyen elkészíthetjük, akár előző nap is. A cseresznye rengeteg vitamint tartalmaz és nagyon jó a szívre, valamint az erekre.
 


Hozzávalók:
fél kg cseresznye
1-1,5 liter víz
2 evőkanál kristálycukor
2 csipetnyi só
3 db szegfűszeg
egy ág menta
1 db citrom
2 dl folyékony tejszín

Elkészítés:
A cseresznyét mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk félbe. A vizet feltesszük forrni. Ha már forr a víz, akkor beletesszük a cukrot, a szegfűszeget, a citrom reszelt héját és a sót. Ezután a cseresznyét is beletesszük a forrásban lévő vízbe és 2 percig főzzük.

Ezután beletesszük a mentaágat, és levesszük a tűzről. Hogy minél előbb lehűljön, hideg vízbe tesszük a lábost. Ha már kihűlt, akkor 1 órára a hűtőbe rakjuk.

Végül kivesszük a hideg levesből a mentaágat és a citromhéj nagy részét. Belefacsarjuk a citrom levét, majd óvatosan hozzáadjuk a tejszínt. Ettől lesz sűrű és selymes. Tálaláskor mentával és néhány egész szem cseresznyével díszítjük.
4 hozzászólás

eperjam

12 éve, 6 napja

Bár nem eperröhögő smiley de nagyon klassz recept. Ment a könyvjelzők közé!mosolygó smiley

válasz erre

Pillangó

12 éve, 6 napja

Nagyon jó recept.

válasz erre

Minoni

12 éve, 6 napja

Nagyon szeretem. Tulajdonképpen mindenféle gyümölcslevest szeretek.mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

12 éve, 6 napja

A meggylevest jobban szeretem. mosolygó smiley

válasz erre