27 °C
szórványos felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Cseresznyelekvár

2014. május 23.
2.8631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy lekvár, mégpedig cseresznyés, ugyanis itt a szezon és ha szeretnénk télen is ezt a gyümölcsöt enni reggelire, akkor érdemes készíteni néhány üveggel.
 


Hozzávalók:
2 kg cseresznye
1 kg nádcukor

Elkészítés:
A cseresznyéket mossuk meg és magozzuk ki. Ezután vagy turmixoljuk le, vagy vágjuk össze apróra a cseresznyéket. Egy nagy lábosba rakjuk bele a cseresznye darabokat és öntsük rá a cukrot, de mézet is használhatunk.

Kis lángon kezdjük el főzni. Folyamatosan kevergessük és ha már felforrt, akkor további 4-5 percig forraljuk. Majd levesszük a tűzről és azonnal beletöltjük a kész lekvárt üvegekbe. Lezárjuk az üvegeket és fejre állítjuk őket.
4 hozzászólás

kpal

12 éve, 21 napja

Vajas kenyérre hmmm.. kacsintó smiley röhögő smiley

válasz erre

Zita.Péter

12 éve, 21 napja

Milyen egyszerű lekvár! mosolygó smiley Nagyon tetszik!

válasz erre

Linda

12 éve, 21 napja

Hmm ezt meg fogom csinálni. mosolygó smiley Nagyon jó.

válasz erre

Mirjam

12 éve, 21 napja

Én még nem ettem ilyet, de jól hangzik.

válasz erre