31 °C
kevés felhő
2025. június 07., szombat
Róbert

Cseresznyebefőtt

2016. június 12.
4.9520
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Itt a finom, ropogós cseresznye szezonja, amit semmi képen sem szabad kihagyni, éppen ezért ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz belőle befőttet. Nem kell hozzá sok minden, csupán néhány tiszta üveg, hogy télen is élvezhesd a gyümölcsöt.
 


Hozzávalók:
1,8 kg ropogós cseresznye
8 evőkanál cukor
8 szem szegfűszeg
1 l forró víz

Elkészítés:
A cseresznyéket alaposan mossuk meg és válogassuk ki, hogy ne kerüljön bele rossz vagy kukacos cseresznye. A cseresznyéket tegyük az üvegekbe, majd szórjunk rájuk 2-2 evőkanál cukrot és a szegfűszeget. Szegfűszeg helyett fahéjat is használhatunk. A vizet forraljuk fel, majd öntsük fel vele az üvegeket.

Csavarjuk rá a tetejüket egy frissen tartó fóliával együtt. Egy nagyobb edénybe tegyük bele az üvegeket és engedjük fel őket langyos vízzel háromnegyedig. Forrástól számított 20 percig főzzük őket. Végül dunsztba tesszük őket és hagyjuk kihűlni.
3 hozzászólás

Lolaa

9 éve, 9 hónapja és 6 napja

Imádom a cseresznye befőttet.

válasz erre

Babóca

9 éve, 9 hónapja és 6 napja

Néha szoktam elrakni.

válasz erre

Sandy

9 éve, 9 hónapja és 6 napja

mamám nagyon sokat tett el régen

válasz erre