Hozzávalók:
500 g liszt
1 csipet só
25 g élesztő
2,5 dl tej
4 evőkanál cukor
1 tojás
100 g margarin
4-5 db nagyobb alma
2-3 evőkanál cukor
1 evőkanál fahéj
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral, majd egy nagyobb tálba tesszük a lisztet és a közepére öntjük a felfuttatott élesztőt. Ezt követően hozzáadjuk a tojást és elkezdjük összekeverni. A margarint olvasszuk meg és apránként adagoljuk a tésztához. Ha a tészta összeállt, akkor letakarva 1-1,5 órát pihentetjük, hogy a duplájára növekedjen.
Közben az almát megpucoljuk és lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn, majd hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A zsemlemorzsát pedig megpirítjuk kevés olajon.
A tésztát fél cm vastagságúra nyújtjuk és félig megszórjuk a zsemlemorzsa felével, majd rászórjuk a kifacsart almát és szintén megszórjuk a zsemlemorzsa másik felével. Ezt követően az üresen hagyott tésztát rátesszük az almás részre. Kissé összenyomjuk és egy derelyevágóval vagy pizzavágóval 2 cm széles csíkokat vágunk.
Ezeket a csíkokat egy irányban megcsavarjuk és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon, 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.