15 °C
borús égbolt
2025. május 11., vasárnap
Ferenc

Császármorzsa

2014. november 08.
2.7901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk a sokak által kedvelt császármorzsa, melynek elkészítése roppant egyszerű és hamar el lehet készíteni, így ha valami édességre vágyunk a hétvégén, akkor érdemes lesz ilyet sütni.


Hozzávalók:
100 g búzadara
7 g búzaliszt
250 ml tej
1 teáskanál vanília eszencia
3 db tojás
100 g kristálycukor
fél citrom reszelt héja
50 g vaj
porcukor
sárgabarack dzsem

Elkészítés:
A lisztet keverjük el a búzadarával és öntsük hozzá a tejet. Jól összekeverjük és egy órán át állni hagyjuk, hogy a dara jól megszívja magát. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat habosra keverjük a cukorral és hozzákeverjük a tejes darához.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd az egészet óvatosan hozzákeverjük a masszához. Ezt követően egy nagy serpenyőt előveszünk és a vajat megolvasztjuk benne, majd a masszánkat beleöntjük. Közepes lángon elkezdjük sütni.

Folyamatosan kevergetjük, míg szép darabos nem lesz. Addig pirítjuk, míg aranybarnára nem sül az egész. Melegen tálaljuk porcukorral és lekvárral.
7 hozzászólás

Bakos Attila

11 éve, 4 hónapja és 18 napja

Egyik nagy kedvencem

válasz erre

moncsicsi83

11 éve, 4 hónapja és 21 napja

Ezt van aki kipróbálta már? Sosem csináltam, de valami bevált recept kellene mosolygó smiley

válasz erre

MOZSOLICSNÉ MARIANNA

11 éve, 4 hónapja és 21 napja

család egyik kedvenc étele

válasz erre

Lili

11 éve, 5 hónapja

Imádom de még sosem csináltam. Egész holnap ebédig! mosolygó smiley

válasz erre

Pocok

11 éve, 5 hónapja

Nem rossz kaja.

válasz erre

Linda

11 éve, 5 hónapja

Nyami mosolygó smiley Egyik kedvencem!

válasz erre

Babóca

11 éve, 5 hónapja

Nagyon szereti a család! mosolygó smiley

válasz erre