Hozzávalók:
100 g búzadara
7 g búzaliszt
250 ml tej
1 teáskanál vanília eszencia
3 db tojás
100 g kristálycukor
fél citrom reszelt héja
50 g vaj
porcukor
sárgabarack dzsem
Elkészítés:
A lisztet keverjük el a búzadarával és öntsük hozzá a tejet. Jól összekeverjük és egy órán át állni hagyjuk, hogy a dara jól megszívja magát. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat habosra keverjük a cukorral és hozzákeverjük a tejes darához.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd az egészet óvatosan hozzákeverjük a masszához. Ezt követően egy nagy serpenyőt előveszünk és a vajat megolvasztjuk benne, majd a masszánkat beleöntjük. Közepes lángon elkezdjük sütni.
Folyamatosan kevergetjük, míg szép darabos nem lesz. Addig pirítjuk, míg aranybarnára nem sül az egész. Melegen tálaljuk porcukorral és lekvárral.