30 °C
kevés felhő
2025. június 19., csütörtök
Gyárfás

Csalánleves

2015. április 28.
2.4540
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A csalán nagyszerű gyógynövény, ugyanis rengeteg vitamint tartalmaz és segít megszabadulni a méreg- és salakanyagoktól. Nem csak a teákban finom, hanem levesekben is. Íme mai receptünk, mely sokak számára nem kedvenc, de érdemes fogyasztani.
 


Hozzávalók:
egy csokor csalán
5 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál cukor
1 dl fehérbor
kevés liszt
kevés olívaolaj
csipet só
200 g főzőtejszín

Elkészítés:
A csalánt forrázzuk le meleg vízzel, hogy kissé összeessen. Egy lábosban a zúzott fokhagymát kevés olajon megpároljuk, majd kevés lisztet szórunk rá és megpirítjuk. Ha már barna, akkor felengedjük 1 dl fehérborral és vízzel, majd beleszórjuk a cukrot.

Beletesszük a csalánt és felforraljuk az egészet. Egy kevés levet kiveszünk, összekeverjük a tejszínnel, majd az egészet beleöntjük a levesbe és ismét felforraljuk.
3 hozzászólás

Edit90

11 éve, 8 napja

Uhhhhh szerintem ezt én inkább kihagyom! röhögő smiley

válasz erre

blondi

11 éve, 8 napja

Egészséges, de nem bírnám levesben megenni.

válasz erre

leoni

11 éve, 8 napja

Nem egy kedvenc a csalán.

válasz erre