11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 03., vasárnap
Kornélia

Íme néhány csajos sorozat és film a hétre, ha imádod a romantikát!

2022. január 26.
60.6631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A téli estéken nagyon jó egy kissé bekuckózni és valamilyen léleksimogató sorozattal vagy filmmel zárni a napot, ami lehetőleg némi romantikát is magában rejt. A klasszikus, '2000-res éveket idéző filmek helyett azonban igyekeztünk frissebb alkotásokkal előrukkolni, amik által egy-egy csavaros, komikus és vidám történetbe csöppenhetsz. Az egyik választottunk egy friss Netflix film, a Királyi bánásmód, ami jelenleg toplistára is került a hazai nézők visszajelzései alapján. A listára tettünk egy 5 évados, a mexikói telenovellákra hajazó sorozatot és egy mélyebb hangvételű, felnövéstörténetet is.


Királyi bánásmód

A történet szerint Lavania hercege egy fiatal, New York-i fodrászlányba lesz szerelmes. Ismét egy olyan sztori, ahol a romantika és a tündérmese elemek törnek elő. Izzy keresi önmagát, segít az otthoni vállalkozásban, ám mindig is nagyratörőbb álmai voltak annál, minthogy egy helyben jól működő fodrászszalont vigyen. Ekkor kopogtat egy lehetőség, ami által meghívják Lavaniába, hogy a herceg és a leendő hercegné haját és néhány vendéget elkészítsen a nagy napra.

A nem túl szoros eljegyzést azonban percek alatt szétrobbantja a bájós, szókimondó Izzy, aki rögtön szerelemre lobbantja a herceg szívét. A könnyed, romantikus vígjátékban a Disney-sztár, Laura Marano játszik a sármos Aladdin szerepét megformáló Mena Massouddal.

Íme néhány csajos sorozat és film a hétre, ha imádod a romantikát! - 2. kép

Szeplőtlen Jane

A Szeplőtlen Jane a Netflixen is futó amerikai sorozat, amiben a fő központi szál az, hogy egy fiatal, szűz lány akaratán kívül válik terhessé egy orvosi baleset következtében. Időközben arra fény derül, hogy eredetileg kinek a spermáját is cserélték össze és eldől a születendő kisbaba sorsa is. Közben szerelmi háromszögek, drámák és a mexikói szappanoperákba illő fordulatok szinesítik a történetet.

Jane sztoriját az is bonyolítja, hogy a korából adódóan még nincs tisztában önmagával sem, ám az anyává válás lehetősége viszont, már megjelent és ezáltal döntési helyzetbe kerül, majd át kell értékelnie az életét is a történések miatt.

Íme néhány csajos sorozat és film a hétre, ha imádod a romantikát! - 3. kép

Brooklyn

A Brooklyn című film, ami egy ír-kanadai-angol produkció 2015-ben debütált Saoirse Ronan főszereplésével. A film egy nemzetközi besteller könyv adaptációjából készült, ami még Oscar-jelölést is kapott. A film visszarepít 1950-be, Írországba. Az akkori idő szerint nagyon nehézkes volt a megélhetés, így egy pap segítségével a 20-as évei elején járó Eilist Amerikába küldik. A mérhetetlen nagy honvágy után talpra áll, munkát szerez, remekül tanul és emellett rátalál a szerelem is. A rögös útról, az érzelmi megpróbáltatásokról és a két világ közötti választásról is hallhatunk általa.

Az általunk ajánlott alkotásokkal előre rá is készülhetünk a szerelmesek ünnepére, hiszen mindegyik mű alapjaként a szoros párkapcsolat és a szerelem áll. A kedvünk és az ízlésvilágunk alapján dönthetünk, éppen aszerint, hogy milyen jellegű romantikázásra is vágyunk úgy igazán.
2 hozzászólás

Perec

2 éve, 3 hónapja és 10 napja

Egyiket sem ismerem. Inkább valóságshowkat nézek mostanában.

válasz erre

csillucs

2 éve, 3 hónapja és 11 napja

Királyi bánásmód nem rossz. Nemrég kezdtem el nézni.

válasz erre