Hozzávalók:
1 liter tej
6 tojás
3 tojássárga
200 g cukor
1 rúd vanília
150 g cukor a karamellhez
4 evőkanál víz
Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a karamellt. Ehhez egy lábosban összekeverjük a cukrot és a vizet, majd szép lassan karamellizáljuk. Ha kész, akkor kis pohárkákba töltjük a karamellt. Gyorsan dolgozzuk vele, nehogy megdermedjen.
Egy másik lábosban felforraljuk a tejet, a vaníliarúd kikapart magjait és a cukrot. Habverővel keverjük össze a tojásokat és a sárgákat, majd szépen lassan folyamatos kevergetés mellett a tejhez adjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Pár percig hagyjuk hűlni, majd a karamell tetejére öntjük.
Egy mély tepsibe tesszük a poharakat és a feléig vízzel megtöltjük azt. Letakarjuk az egészet fóliával és 150 fokos sütőben 40 percig pároljuk a desszertet. Hagyjuk kihűlni és tegyük a hűtőbe 2-3 órára.
Végül tálalás előtt meleg vízbe mártjuk a poharakat, hogy könnyen ki lehessen őket borítani a tányérra.