25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Creme caramel recept

2016. október 12.
5.2561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Aki szereti a karamell ízét, az imádni fogja ezt a könnyed, vaníliás-karamelles édességet. Nem egyszerű elkészíteni, kell egy kis türelem hozzá, de a végeredmény kárpótolja az embert.


Hozzávalók:
1 liter tej
6 tojás
3 tojássárga
200 g cukor
1 rúd vanília
150 g cukor a karamellhez
4 evőkanál víz

Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a karamellt. Ehhez egy lábosban összekeverjük a cukrot és a vizet, majd szép lassan karamellizáljuk. Ha kész, akkor kis pohárkákba töltjük a karamellt. Gyorsan dolgozzuk vele, nehogy megdermedjen.

Egy másik lábosban felforraljuk a tejet, a vaníliarúd kikapart magjait és a cukrot. Habverővel keverjük össze a tojásokat és a sárgákat, majd szépen lassan folyamatos kevergetés mellett a tejhez adjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Pár percig hagyjuk hűlni, majd a karamell tetejére öntjük.

Egy mély tepsibe tesszük a poharakat és a feléig vízzel megtöltjük azt. Letakarjuk az egészet fóliával és 150 fokos sütőben 40 percig pároljuk a desszertet. Hagyjuk kihűlni és tegyük a hűtőbe 2-3 órára.

Végül tálalás előtt meleg vízbe mártjuk a poharakat, hogy könnyen ki lehessen őket borítani a tányérra.
2 hozzászólás

leoni

9 éve, 4 hónapja és 19 napja

Annyira nem tűnik nehéznek.

válasz erre

moni1294

9 éve, 4 hónapja és 19 napja

Na ennek isteni íze van, de még otthon soha nem csináltam.

válasz erre