Hozzávalók:
50 dkg penne tészta
70 dkg zöldspárga
3 evőkanál vaj
2 citrom leve és héja
1 teáskanál só
1,5 dl főzőtejszín
1 marék bazsalikom
10 dkg parmezán sajt
Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben főzzük meg. A spárgákat mossuk meg, vágjuk le a fás részt, a többit 2-3 cm vastagságúra vágjuk. A spárgákat pároljuk meg egy kicsit forró vízben. A vajat egy serpenyőbe tesszük, belereszeljük a citrom héját és belecsepegtetjük a levét, majd hozzáadjuk a tejszínt és a sót.
Levesszük a tűzről a tejszínes keveréket és a tésztát beleszedjük. Összekeverjük és rászórjuk a parmezánt, valamint az apróra vágott bazsalikomot. Visszatéve a tűzre, hozzáadjuk a spárgát, összekeverjük és tálalhatjuk is.