21 °C
tiszta égbolt
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Citromos-spárgás tészta

2015. június 24.
4.9631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nyáron jobban kedveljük az üdítő, frissítő ételeket. A mai receptünk pont egy ilyen könnyed tésztaétel, melyben a citrom és a spárga keveredik egymással. A kellemes étel nem túl hízlaló és vegetáriánusok is fogyaszthatják.


Hozzávalók:
50 dkg penne tészta
70 dkg zöldspárga
3 evőkanál vaj
2 citrom leve és héja
1 teáskanál só
1,5 dl főzőtejszín
1 marék bazsalikom
10 dkg parmezán sajt

Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben főzzük meg. A spárgákat mossuk meg, vágjuk le a fás részt, a többit 2-3 cm vastagságúra vágjuk. A spárgákat pároljuk meg egy kicsit forró vízben. A vajat egy serpenyőbe tesszük, belereszeljük a citrom héját és belecsepegtetjük a levét, majd hozzáadjuk a tejszínt és a sót.

Levesszük a tűzről a tejszínes keveréket és a tésztát beleszedjük. Összekeverjük és rászórjuk a parmezánt, valamint az apróra vágott bazsalikomot. Visszatéve a tűzre, hozzáadjuk a spárgát, összekeverjük és tálalhatjuk is.
5 hozzászólás

becky

9 éve, 10 hónapja és 14 napja

Erre én sem mondanék nemet.

válasz erre

zitucska

9 éve, 10 hónapja és 14 napja

Nagyon jó recept. Imádom a receptjeiteket.

válasz erre

monyó

9 éve, 10 hónapja és 14 napja

Hmm de finom lehet.

válasz erre

csillucs

9 éve, 10 hónapja és 14 napja

Ejha de gusztusos.

válasz erre

Mirjam

9 éve, 10 hónapja és 14 napja

Ezt muszáj lesz elkészítenem. mosolygó smiley

válasz erre