Hozzávalók:
300 g finomliszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 db tojás a tésztához
5 db tojás a töltelékhez
170 g cukor
2 dl habtejszín
4 citromleve
2 szál friss rozmaring
Elkészítés:
A tésztához a hideg vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojást. Összegyúrjuk gyorsan a tésztát, majd becsomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, akkor lisztezett területen kinyújtjuk a tésztát és egy piteformába tesszük. Szurkáljuk meg az alját és kenjük meg egy kevés felvert tojással.
Előmelegített sütőben 175 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a citromos tölteléket. Ehhez a tojásokat felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a zsíros tejszínt és a citromlevet. A rozmaringot vágjuk apróra és szórjuk a keverékbe.
Ha a tészta kész, akkor öntsük rá a citromos krémet és további 20 percig visszatesszük a sütőbe. Hidegen tálaljuk.