Mai receptünk egy frissítő nyári tésztaétel, amit nagyon könnyen össze lehet dobni és istenien finom. A citrom és a ricotta frissítő ízeit mindenki imádni fogja.
Hozzávalók:
250 g tészta
200 g ricotta
1 gerezd fokhagyma
1 db citrom
só, bors
1 evőkanál olívaolaj
50 g parmezán sajt
150 g bébi spenót
Elkészítés:
Keverjük össze a ricottát, a zúzott fokhagymát, a citrom levét és reszelt héját, az olívaolajat, a reszelt sajtot, sót és borsot. A tésztát sós vízben főzzük ki, a legvégén adjuk hozzá a spenótot is, hogy megfonnyadjon. A főzővízből egy fél dl tegyünk félre, majd szűrjük le a tésztát.
Végül összekeverjük a tésztát, a spenótot és a ricotta krémet, kevés főzővizet adunk hozzá, hogy még krémesebb legyen a végeredmény.