34 °C
kevés felhő
2024. július 14., vasárnap
Örs, Stella

Citromos-petrezselymes tőkehal

2017. május 19.
7.9871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha gyors és ízletes ételre vágyunk, akkor nem csak tésztát lehet főzni, hanem érdemes halat készíteni. Nagyon egészséges a hal és rengeteg féle képen lehet elkészíteni. Ma mutatunk egy ropogós fajtát.


Hozzávalók:
800 g tőkehalfilé
4 evőkanál petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
1 citrom héja
fél teáskanál durva só
6 evőkanál zsemlemorzsa
2 teáskanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A halszeleteket szórjuk meg sóval és borssal. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával és azt kenjük meg olajjal. Egy tálban keverjük össze az apróra vágott petrezselymet, a finomra vágott fokhagymát, a citrom reszelt héját, a durva sót és a zsemlemorzsát.

A halszeletek tetejét kenjük meg olajjal és nyomjuk bele az olajos felüket a morzsás részbe. Ezután morzsás oldalukkal lefelé beletesszük a tepsibe és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük őket.
1 hozzászólás

Sandy

7 éve, 9 hónapja és 9 napja

Jól néz ki ez a ropogós dolog.

válasz erre