21 °C
tiszta égbolt
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Citromos-mascarponés zabpehely

2016. január 20.
7.8631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai ismét egy zabpelyhes receptet hoztunk, mely inkább hasonlít egy krémes és finom desszerthez, mint egy diétás reggelihez. A citromos-mascarponés zabpehely hamar elkészíthető, akár még reggel is, de délutánra is tökéletes finomság lehet.


Hozzávalók:
3/4 csésze víz
1/2 csésze zabpehely
csipet só
1 teáskanál nádcukor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál túró
3 evőkanál friss áfonya
1 teáskanál mascarpone
2 teáskanál pirított mandula

Elkészítés:
A vizet tegyük fel forrni és ha már felforrt, adjuk hozzá a zabpelyhet csipet sóval és főzzük pár percig, majd vegyük le és tegyük félre. Közben a citromlevet keverjük el a túróval és a mascarponéval, majd adjuk hozzá a nádcukrot is. Nádcukor helyett más édesítőt is használhatunk.

Végül keverjük össze a zabpelyhet és a túrós krémet, szórjuk rá a gyümölcsöt és a pirított mandulát. Ha édesebben szereted, akkor mézet vagy fahéjat még szórhatsz rá.
3 hozzászólás

Sandy

9 éve, 3 hónapja

Megint egy olyan különleges recept amit el sem tudtam volna képzelni eddig! mosolygó smiley Nagyon szuper, megy a gyűjteménybe!

válasz erre

Minoni

9 éve, 3 hónapja

Nagyon gusztusos recept! mosolygó smiley Ebben a kombinációban ezeket az összetevőket eddig el sem tudtam volna képzelni! mosolygó smiley

válasz erre

Linda

9 éve, 3 hónapja

Fincsi lehet. mosolygó smiley

válasz erre