15 °C
borús égbolt
2024. október 09., szerda
Dénes

Citromos-kapros újburgonya

2023. május 31.
71.0491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes köret, ami tökéletes a nyári hónapokban. Mivel itt az újburgonya szezonja, ezért ilyenkor érdemes elkészíteni ezt a frissítő ételt. Érdemes sült húsok, grill ételek mellé tálalni.


Hozzávalók:
700 g újburgonya
fél vöröshagyma apróra vágva
fél csokor friss kaporlevél
2 evőkanál petrezselyem
negyed csésze olívaolaj
2 evőkanál friss citromlé
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál dijoni mustár
fél teáskanál só, bors
fél teáskanál cukor

Elkészítés:
A burgonyát nem kell megpucolni, elég alaposan megtisztítani, majd tegyük fel főni sós vízben. Közben elkészítjük a citromos szószt. Ehhez az olajat, a citromlét, a reszelt fokhagymát, a mustárt, a cukrot és a sót, borsot összekeverjük egy edényben. Amikor a burgonya megfő, leszűrjük és meglocsoljuk a citromos öntettel. Közben hozzáadjuk az apróra vágott fűszereket, valamint a hagymát.

Lehet hidegen és melegen is tálalni.
2 hozzászólás

Carrie

1 éve, 5 hónapja és 19 napja

A kaprot pont nem szeretem.

válasz erre

Lili

1 éve, 5 hónapja és 19 napja

De nagyon szeretem... Tulajdonképpen a burgonyát szinte bárhogy. mosolygó smiley

válasz erre