Hozzávalók:
700 g újburgonya
fél vöröshagyma apróra vágva
fél csokor friss kaporlevél
2 evőkanál petrezselyem
negyed csésze olívaolaj
2 evőkanál friss citromlé
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál dijoni mustár
fél teáskanál só, bors
fél teáskanál cukor
Elkészítés:
A burgonyát nem kell megpucolni, elég alaposan megtisztítani, majd tegyük fel főni sós vízben. Közben elkészítjük a citromos szószt. Ehhez az olajat, a citromlét, a reszelt fokhagymát, a mustárt, a cukrot és a sót, borsot összekeverjük egy edényben. Amikor a burgonya megfő, leszűrjük és meglocsoljuk a citromos öntettel. Közben hozzáadjuk az apróra vágott fűszereket, valamint a hagymát.
Lehet hidegen és melegen is tálalni.