17 °C
borús égbolt
2024. május 22., szerda
Júlia, Rita

Citromos-kakukkfüves csirke

2016. február 13.
7.2711
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha szereted a citrusos ízeket, akkor próbáld ki mai receptünket, mely egy különleges finomság. Könnyen elkészíthető és még jól is néz ki. Egészséges, kevés kalóriát tartalmaz, főleg ha valamilyen könnyed salátát kínálunk hozzá.


Hozzávalók:
600 g bőrös csirkemellfilé
3-4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 evőkanál mogyoróhagyma
125 ml fehérbor
2 db citrom leve és héja
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál friss kakukkfű
1 teáskanál tengeri só
néhány kakukkfűág
só, bors

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy edénybe tegyük bele az olívaolajat, majd a zúzott fokhagymát és a hagymát adjuk hozzá. Pár percig pirítjuk, de csak annyira, hogy a fokhagyma átjárja az olívaolajat. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a citromok levét és reszelt héját, az oregánót, a friss kakukkfüvet és a tengeri sót, majd alaposan keverjük össze.

A csirkéket mossuk meg, majd sóval és borssal hintsük meg. Forgassuk bele a citromos keverékbe a húsokat és tegyük egy tűzálló tálba. Öntsük rá az összes citromos pácot, majd helyezzük rá a kakukkfűágakat és egy két gerezd citromot. Végül sütőbe tesszük és 40-50 perc alatt készre sütjük.
4 hozzászólás

leoni

8 éve, 11 hónapja és 24 napja

Citrom és kakukkfű jól megy egymáshoz.

válasz erre

blondi

8 éve, 11 hónapja és 24 napja

jól néz ki, úgyhogy biztos finom is

válasz erre

Kunoichi

8 éve, 11 hónapja és 24 napja

Ez nagyon fincsi lehet mosolygó smiley

válasz erre

monyó

8 éve, 11 hónapja és 24 napja

Hmm de szuper mosolygó smiley imádom a citromos ételeket.

válasz erre