Hozzávalók:
600 g bőrös csirkemellfilé
3-4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 evőkanál mogyoróhagyma
125 ml fehérbor
2 db citrom leve és héja
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál friss kakukkfű
1 teáskanál tengeri só
néhány kakukkfűág
só, bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy edénybe tegyük bele az olívaolajat, majd a zúzott fokhagymát és a hagymát adjuk hozzá. Pár percig pirítjuk, de csak annyira, hogy a fokhagyma átjárja az olívaolajat. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a citromok levét és reszelt héját, az oregánót, a friss kakukkfüvet és a tengeri sót, majd alaposan keverjük össze.
A csirkéket mossuk meg, majd sóval és borssal hintsük meg. Forgassuk bele a citromos keverékbe a húsokat és tegyük egy tűzálló tálba. Öntsük rá az összes citromos pácot, majd helyezzük rá a kakukkfűágakat és egy két gerezd citromot. Végül sütőbe tesszük és 40-50 perc alatt készre sütjük.