15 °C
borús égbolt
2025. május 09., péntek
Gergely

Citromos-gyömbéres lazac

2016. január 22.
7.8631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető lazacos recept, mely kiváló diéta során vagy csak egészséges életmódra váltás során. A lazac nagyon egészséges és már hazánkban is lehet kapni viszonylag megfizethető áron a fagyasztott változatot.


Hozzávalók:
500 g lazac
2 db lime
fél citrom
1 evőkanál méz
1 evőkanál gyömbér
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
50 g vaj
2 dl főzőtejszín
fél evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
Ha fagyasztott lazacot veszünk, akkor előtte olvasszuk ki, mossuk meg és töröljük szárazra. A lime és a citrom levét és reszelt héját keverjük össze a reszelt gyömbérrel és az olívaolajjal, majd tegyük a lazacot ebbe a pácba és hagyjuk néhány órát a hűtőben.

Miután pácolódott a hal, kivesszük és a vajon mindkét oldalát megpirítjuk 3-3 percig, közben sóval és borssal hintjük meg. Ha megsült a hal, tegyük félre és a páclevet adjuk hozzá, valamint a tejszínt és a keményítőt. Összesűrítjük a szószt. Végül a lazacot meglocsoljuk a páclével.
2 hozzászólás

monyó

10 éve, 1 hónapja és 6 napja

Jó és egészséges a lazac.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 1 hónapja és 6 napja

Lazac bármikor jöhet mosolygó smiley

válasz erre