Hozzávalók:
500 g lazac
2 db lime
fél citrom
1 evőkanál méz
1 evőkanál gyömbér
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
50 g vaj
2 dl főzőtejszín
fél evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
Ha fagyasztott lazacot veszünk, akkor előtte olvasszuk ki, mossuk meg és töröljük szárazra. A lime és a citrom levét és reszelt héját keverjük össze a reszelt gyömbérrel és az olívaolajjal, majd tegyük a lazacot ebbe a pácba és hagyjuk néhány órát a hűtőben.
Miután pácolódott a hal, kivesszük és a vajon mindkét oldalát megpirítjuk 3-3 percig, közben sóval és borssal hintjük meg. Ha megsült a hal, tegyük félre és a páclevet adjuk hozzá, valamint a tejszínt és a keményítőt. Összesűrítjük a szószt. Végül a lazacot meglocsoljuk a páclével.