Hozzávalók:
120 g édes keksz
50 g vaj
250 g mascarpone
120 g cukor
2,5 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
2 db citrom
100 g fehér csoki
4-5 levél bazsalikom
Elkészítés:
A kekszet tegyük egy darálóba és daráljuk össze. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és egy evőkanál cukrot. Keverjük el és egy tortaforma aljába nyomkodjuk bele egyenletesen. Tegyük a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük. A tejszínt hevítsük fel forráspontig, majd vegyük le a tűzről és olvasszuk meg benne a csokit.
Ha felolvadt benne a csoki, akkor hűtsük le. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük egy citrom levét és a két citrom reszelt héját. Forgassuk össze a mascarponét és a kihűlt csokoládés tejszínt. Végül szórjuk bele az apróra vágott bazsalikomot.
A kekszes alapra öntsük a krémet és tegyük a hűtőbe néhány órára. Citromkarikákkal, bazsalikommal érdemes díszíteni.