Hozzávalók:
A ricottás töltelékhez:
500 g ricotta
175 g cukor
A citromos krémhez:
4 db citrom
3 db tojás
1 db tojássárgája
100 g vaj
200 g cukor
A tetejére és a rétegek közé:
250 g babapiskóta
3 dl limonádé
200 ml habtejszín
50 g cukor
Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a citromos krémet. Ehhez vízgőz felett egy tálba tesszük a citrom levét és héját, valamint a vajat és a cukrot. Addig kevergetjük, míg szép sima és puding sűrű nem lesz, majd levesszük és hagyjuk kihűlni. Közben párszor megkeverjük. A tojásokat adjuk hozzá egyenként és ismét a gőz felett besűrűsítjük.
A ricottát keverjük simára a cukorral. A babapiskótákat a limonádéba forgassuk meg és egy tál alját rakjuk ki vele. Erre kenjük a ricottát, majd jön egy újabb sor babapiskóta és erre jön a citromos krém. Hűtőbe tesszük és hagyjuk összedermedni. Végül a tejszínt felverjük a cukorral és rákenjük a tiramisu tetejére.