Hozzávalók:
250 g ricotta
5 dl tej
3 dl víz
1 db narancs héja
1 db citrom héja
1 csipet só
180 g búzadara
3 db tojás
200 g porcukor
2 tasak vaníliás cukor
50 g puha vaj
Elkészítés:
A tejet és a vizet tegyük egy lábosba, majd szeleteljük bele a citrom és a narancs héját. Kezdjük el együtt forralni az egészet, majd adjuk hozzá a búzadarát és a csipet sót. Addig főzzük, amíg besűrűsödik az egész, majd félre rakjuk és a héjakat kivesszük. A tojásokat egy tálba tesszük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egy robotgéppel elkezdjük habosra keverni. Közben hozzáadjuk a vajat is.
Ebbe mehet bele a ricotta, majd néhány részletben óvatosan belekeverjük a kihűlt grízt is. Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 60 perc alatt készre sütjük. Hidegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
Fotó: James Ransom