21 °C
erős felhőzet
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Citromos pirított kelbimbó és burgonya

2017. szeptember 29.
8.8401
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Vitaminban gazdag köretet szeretnél készíteni? Akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod a pirított kelbimbó és burgonya köretet. A kelbimbó rengeteg C-vitamint tartalmaz, amire különösen szüksége van a szervezetnek ebben a nyirkos időben.


Hozzávalók:
400 g bébi piros burgonya
300 g kelbimbó
3 gerezd fokhagymás
2 teáskanál szárított oregánó
1/4 csésze extra szűz olívaolaj
1 teáskanál citromhéj
1/4 csésze citromlé
só, bors
friss kapor
petrezselyem

Elkészítés:
A kelbimbót és a burgonyát mossuk meg, majd a kelbimbókat vágjuk félbe, a burgonyákat pedig negyedekre. Ezután egy tálban keverjük össze a zúzott fokhagymát, az oregánót, az olajat, a citromlevet és a citromhéjat. Ebben forgassuk meg a zöldségeket és közben sóval, borssal is szórjuk meg.

Egy tepsibe tesszük az egészet, majd előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük. Végül friss kaporral és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
3 hozzászólás

baboka

7 éve, 4 hónapja és 26 napja

Szupi! mosolygó smiley

válasz erre

regeena

7 éve, 4 hónapja és 26 napja

Köretnek jó ötlet.

válasz erre

debbie

7 éve, 4 hónapja és 26 napja

Kelbimbót szeretem bár így még nem csináltam.

válasz erre