Hozzávalók:
225 g mascarpone
1/4 bögre cukor
1 db tojás
1,5 teáskanál citromlé
1,5 bögre liszt
fél teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
fél bögre olaj
3/4 bögre cukor
1 db tojás
fél bögre natúr görög joghurt
fél citrom
1 teáskanál citromlé
fél bögre liszt
1/4 bögre cukor
2 evőkanál hideg vaj
Elkészítés:
Először készítsük el a mascarpone krémet, amihez a mascarponet, az 1/4 bögre cukrot, az 1 db tojást és a 1,5 kanál citromlevet keverjük el alaposan. Tegyük félre. A tésztához keverjük el a 1,5 bögre lisztet, a sütőport, a sót, egy másik tálban pedig a nedves összetevőket, azaz az olajat, a 3/4 bögre cukrot, a tojást, a joghurtot és a citrom levét és héját. A két keveréket óvatosan dolgozzuk össze.
Tegyük egy tepsibe a tésztát, majd kanalazzuk rá a mascarpones krémet. Végül elkészítjük a morzsás részt. Ehhez a maradék lisztet, cukrot és hideg vajat morzsás állagúra dolgozzuk, majd megszórjuk vele a tésztánk tetejét. Előmelegített sütőben 175 fokon 45 percig sütjük.