24 °C
tiszta égbolt
2025. június 22., vasárnap
Paulina

Citromos mártás halakhoz

2022. december 15.
107.8231
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az ünnepi szezonban sokan fogyasztanak halat, amihez érdemes egy selymes, könnyed mártás készíteni, amennyiben sült halról van szó. Mai receptünk éppen egy citromos mártás, ami tökéletesen illik tengeri és édesvízi halakhoz egyaránt.
 


Hozzávalók:
negyed csésze friss citromlé
negyed csésze száraz fehérbor
fél csésze főzőtejszín
fél csésze vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál petrezselyem
negyed vöröshagyma
só, bors

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd tegyük egy edénybe és kevés olajon pirítsuk meg. Ehhez adjuk a citromlevet és a bort, amit közepes lángon 7-8 percig főzünk, ez idő alatt az alkohol elpárolog és lekezd besűrűsödni. Csak ezt követően adjuk hozzá a tejszínt, majd fokozatosan az olvasztott vajat.

Fűszerezzük a mártást ízlés szerint és keverjük bele a petrezselymet. Tálalás előtt érdemes egy kis reszelt citromhéjat hozzáadni.
1 hozzászólás

debbie

2 éve, 8 hónapja és 24 napja

Ezt elmentem, jó lesz karácsonykor.

válasz erre