Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1-2 csipet só
1 csomag sütőpor
2 citrom kifacsart leve
2 citrom lereszelt héja
4 tojás
6 tk víz
18 dkg porcukor
3 tk citromlé
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a tojás, a víz, a porcukor és a citromlé kivételével az összes hozzávalót egy nagy tálban. Kevergetés mellett folyamatosan adjuk hozzá a tojást. Az így kapott masszát egy liszttel és margarinnal kikent tepsibe tegyük.
Előmelegített sütőben 170 fokon, 30-40 perc alatt megsütjük. Közben egy citromos szirupot készítünk. Ehhez egy lábosba tesszük a cukrot, a vizet és a citromlevet, majd felforraljuk. A kész piskótára még melegen öntsük rá. Végül hidegen, porcukorral megszórva fogyasztjuk.