Hozzávalók:
Alaptészta:
18 dkg cukor
2 tojás
12 dkg margarin
1 natúr joghurt
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál vanília aroma
Citromos krém:
2 tojás
1 citrom és narancs leve
1 citrom és narancs héja
15 dkg cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál vanília pudingpor
Hab:
2 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
1 citrom héja
Elkészítés:
Először a margarint egy kicsit mikróban megolvasszuk, majd a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vanília aromát és a szódabikarbónát, alaposan összekeverjük és végül hozzáöntjük a joghurtot. Ha nem elég krémes a tészta állaga, akkor egy kevés tejet is adjunk hozzá.
A tésztát belekanalazzuk a muffinformákba és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük a muffinokat. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. Ehhez a hozzávalókat beletesszük egy nagy tálba és vízgőz felett folyamatos keverés mellett besűrítjük.
Ha megsültek a muffinokat, akkor megtöltjük őket a krémmel. A sütik tetejét egy kiskanál segítségével kivájjuk és beletesszük a krémet, majd visszarakjuk a tésztát. Készítsük el a habot, melyhez a tojásfehérjét és a cukrot jó kemény habbá keverjük és a végén belerakjuk a citromhéjat.
Egy habzsák segítségével szépen rányomjuk a habot a muffinok tetejére és pár percre visszatesszük a sütőbe a süteményeket, hogy a hab picit bebarnuljon.