Hozzávalók:
3 db tojássárgája
7 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj és lé
1 lime-ból nyert limelé
2 evőkanál vaj
250 ml görög joghurt
100 ml habtejszín
5 szál menta
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a citrom levét, héját és a lime levét, jól összekeverjük. Egy edénybe öntjük, és kis lángon addig melegítjük, míg besűrűsödik.
Majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és eldolgozzuk benne, majd a görög joghurttal is jól összekeverjük. A habtejszínt felverjük és egy marék apróra vágott mentát keverünk bele, ezután az egészet a citromos krémhez adjuk.
Végül jól behűtjük.