Hozzávalók:
250 g vaj
250 g porcukor
250 g liszt
4 nagy tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 maréknyi friss citromfű
400 g mascarpone
50 g porcukor
3 evőkanál méz
Elkészítés:
Először egy nagy tálban a tojásokat jó habosra keverjük a 250 g porcukorral. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a sütőporos lisztet és az apróra vágott friss citromfű felét. Jól összedolgozzuk a tésztát és egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 30 percig sütjük.
Amíg sül a tészta, addig készítsük el a krémet. Ehhez a krémsajtot, a cukrot, a mézet és a többi citromfüvet habosra keverjük. Ha a tészta megsült, akkor várjuk meg míg kihűl, majd vágjuk félbe. Megkenjük a krémünkkel és összeborítjuk. Én szoktam hagyni egy kevés krémet a végén, hogy még pluszba a torta tetejét is megkenjem a krémmel.
Néhány citromkarikát szelhetünk rá, vagy a citrom héját ráreszelhetjük a torta tetejére, így még gusztább lesz.