25 °C
tiszta égbolt
2025. június 13., péntek
Antal, Anett

Citromfelfújt

2016. július 14.
3.7782
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper finom citromfelfújt, ami nem egy könnyen elkészíthető édesség, de annál jobb. A citrom frissítő és kissé fanyar íze nagyszerű desszert nyáron a kerti partikon.
 


Hozzávalók:
100 g kristálycukor
5 db tojás
60 g liszt
1 csipet só
3 dl tej
1 db citrom
vaj

Elkészítés:
4 db tűzálló tálkát vajazzunk ki alaposan. A tojásokat válasszuk szét, a sárgákat verjük fel a cukorral, majd szitáljuk hozzá a lisztet és a sót. A tejet melegítsük fel és folyamatosan adagoljuk a lisztes keverékhez. Ezt követően feltesszük az egészet főni kis lángon. Ha át melegedett, akkor levesszük és hagyjuk kihűlni. Közben adjuk hozzá a citrom levét és reszelt héját.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a citromos keverékhez adjuk óvatosan. A masszát beleöntjük a tálkákba és előmelegített sütőben, 190 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
4 hozzászólás

mokus84

9 éve, 8 hónapja és 7 napja

Citromos sütiket nagyon szeretem, télen nyáron is.

válasz erre

Móni

9 éve, 8 hónapja és 7 napja

Azért nem olyan nehéz ezt megcsinálni.

válasz erre

becky

9 éve, 8 hónapja és 7 napja

olyan jól néznek ki ezek a szuflék, főleg ha szépen feljönnek

válasz erre

Sonci

9 éve, 8 hónapja és 7 napja

Sose tudtam eddig szuflét csinálni. röhögő smiley mindig összeesett...

válasz erre