27 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Citrom mousse

2016. május 20.
5.0803
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A melegben egy hűsítő édesség mindig jól jön, éppen ezért a ma receptünk egy kellemes és könnyed citromos mousse lesz. Nagyon könnyű elkészíteni és a hétvégére egyszerűen tökéletes édesség. Hidegen behűtve a legjobb.


Hozzávalók:
8 tojás
4 citrom héja
2 dl frissen facsart citromlé
300 g cukor
2,5 dl habtejszín
1 teáskanál vaníliakivonat
fél teáskanál só

Elkészítés:
Négy tojást szedjünk szét, majd a sárgákhoz adjuk a további négy egész tojást. A tojássárgákhoz adjuk a citromok reszelt héját, valamint a frissen facsart citromlevet, a sót és 250 g cukrot. Habosra keverjük az egészet, majd feltesszük egy lábosban a tűzre és folyamatos kevergetés mellett puding sűrűségűre főzzük.

Levesszük és leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a fehérjéket verjük kemény habbá a megmaradt cukorral együtt. A tejszínhabot pedig a vaníliakivonattal verjük kemény habbá. Végül a citromos krémhez óvatosan hozzá keverjük először a fehérjéből készült habot, majd a tejszínhabot.

Poharakba tesszük és gyümölccsel megszórva, hidegen tálaljuk.
4 hozzászólás

Mirjam

9 éve, 9 hónapja és 25 napja

Ezt kipróbálom mert nagyon egyszerűen hangzik.

válasz erre

bonita

9 éve, 9 hónapja és 25 napja

uhh de jól néznek ki ezek a mousseok

válasz erre

Móni

9 éve, 9 hónapja és 25 napja

Citromos sütiket nagyon kedvelem.

válasz erre

Cynthia

9 éve, 9 hónapja és 25 napja

Ohh finom citrom mousse. Nagyon egyszerű. mosolygó smiley

válasz erre