Hozzávalók:
8 tojás
4 citrom héja
2 dl frissen facsart citromlé
300 g cukor
2,5 dl habtejszín
1 teáskanál vaníliakivonat
fél teáskanál só
Elkészítés:
Négy tojást szedjünk szét, majd a sárgákhoz adjuk a további négy egész tojást. A tojássárgákhoz adjuk a citromok reszelt héját, valamint a frissen facsart citromlevet, a sót és 250 g cukrot. Habosra keverjük az egészet, majd feltesszük egy lábosban a tűzre és folyamatos kevergetés mellett puding sűrűségűre főzzük.
Levesszük és leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a fehérjéket verjük kemény habbá a megmaradt cukorral együtt. A tejszínhabot pedig a vaníliakivonattal verjük kemény habbá. Végül a citromos krémhez óvatosan hozzá keverjük először a fehérjéből készült habot, majd a tejszínhabot.
Poharakba tesszük és gyümölccsel megszórva, hidegen tálaljuk.